Vochtbestrijding

Vochtbestrijding

Heb je te kampen met vocht of schimmel aan je muren? Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. De Verbouwgroep analyseert het probleem en biedt de aangewezen oplossing.

Wat zijn de mogelijkheden?

Vochtproblemen in een woning kunnen verschillende oorzaken hebben. De aanpak van opstijgend vocht, doorslaand vocht, condensatievocht of schimmel vereist de nodige kennis en ervaring. De Verbouwgroep analyseert eerst het vochtprobleem en suggereert dan de aangewezen remedie.

De Verbouwgroep aan het werk om vochtproblemen aan te pakken:

vochtbestrijding
vochtbestrijding
vochtbestrijding
vochtbestrijding

Oorzaken

Opstijgend vocht

Vooral oudere woningen kampen met opstijgend vocht. Muren uit poreuze materialen zoals steen of beton, met een slechte of onbestaande waterkering, zuigen grondwater op, met als gevolg vochtige muren, schimmelvorming en schade aan de woning.

Opstijgend vocht herken je zo:

  • Behangpapier, pleisterwerk of verf komt los.
  • Je ziet vochtplekken onder aan de muren.
  • Je neemt een muffe geur waar.

Onze oplossing:

We injecteren de vochtige muren met een vochtwerend product.

Condensatievocht

Condensatievocht is vocht dat ontstaat door menselijke activiteiten zoals koken, douchen en zelfs gewoon ademen. Als de woning niet goed geventileerd wordt, verhoogt daardoor de luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid in een ruimte te hoog is, slaat het vocht neer op de koudste oppervlakken, de zogenaamde koudebruggen, aan ramen en buitenmuren. Op die vochtplekken zullen er schimmels beginnen te groeien, die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Condensatievocht herken je zo:

  • Behangpapier, pleisterwerk of verf komt los.
  • Je ziet vocht- of schimmelplekken aan de buitenmuren.
  • Je neemt een muffe geur waar.

Onze oplossing:

Om te beginnen, kunnen we de koudebruggen aanpakken door middel van isolatie. Om condensatie volledig te vermijden, moet je voldoende luchtcirculatie creëren en de lucht geregeld verversen. Als er niet voldoende natuurlijke ventilatie is, heb je een professioneel ventilatiesysteem nodig. Onze experten bekijken samen met jou welk systeem aangewezen is voor je woning.

Schimmel

Schimmels kunnen zowel in oude als in nieuwe huizen voorkomen. Meestal zijn ze het gevolg van opstijgend vocht of condensatievocht.

Schimmel herken je zo:

  • Er ontstaan zwarte of bruine vlekken op de muur of het plafond.
  • De muren ruiken muf, ietwat aardachtig.

Onze oplossing:

Schimmels kun je tijdelijk bestrijden met huismiddeltjes zoals een azijnoplossing, maar als je de oorzaak niet aanpakt, komen ze na een tijdje terug. Nodig onze experten uit voor een grondige analyse en we stellen de geschikte oplossing voor.

Interesse in onze oplossing(en) voor vochtproblemen en vochtbestrijding?

Vraag vrijblijvend een offerte via info@deverbouwgroep.be, bel ons op +32 3 376 33 46 of stel je vraag via het contactformulier.