Plat dak renoveren en isoleren

Plat dak renoveren en isoleren

Is je plat dak aan renovatie toe? De Verbouwgroep kan de volledige renovatie van een plat dak voor zijn rekening nemen, met inbegrip van het aanbrengen van de nodige isolatie.

Wat zijn de mogelijkheden?

Is je plat dak aan renovatie toe? De Verbouwgroep kan de volledige renovatie van een plat dak voor zijn rekening nemen, met inbegrip van het aanbrengen van de nodige isolatie. Afhankelijk van de conditie van het dak en de wensen van de klant brengen we een toplaag aan in combinatie met de isolatie.

De ideale doorsnede van een platdakisolatie ziet er zo uit:

  • dampscherm
  • isolatielaag
  • onderlaag
  • toplaag

Voordelen van het isoleren van platte daken

  • Isolatie houdt de warmte binnen en de koude buiten in de winter.
  • Isolatie houdt de warmte buiten en de koelte binnen in de zomer.
  • Goede isolatie beperkt het warmteverlies met 30 tot 50 %.
  • Minder warmteverlies levert een lagere energiefactuur op.
  • De netwerkbeheerder geeft premies voor dak- en zolderisolatie.
  • De btw op isolatie als onderdeel van renovaties bedraagt maar 6 %.

Materialen waarmee we werken

Voor ieder type dak, het juiste materiaal

🔧 Isolatieplaten met een kern van hard polyisocyanuraatschuim, aan beide zijden bekleed met een gasdicht, aluminium complex van zeven lagen.

➽ Gebruikt voor het thermisch isoleren van platte daken in een losliggend systeem, in een gevlamlaste toepassing, mechanisch bevestigd of gekleefd.

 

🔧 Isolatieplaten met een kern van hard polyisocyanuraatschuim, aan beide zijden gecacheerd met een polypropyleen bekleed, gebitumineerd, zand- en talkvrij glasvlies.

➽ Gebruikt voor het isoleren van platte daken in een gevlamlaste toepassing in combinatie met bitumineuze en kunststofmembranen.

 

🔧 Isolatieplaten met een kern van hard polyisocyanuraatschuim, aan beide zijden gecacheerd met een geperforeerd, gecoat glasvlies.

➽ Gebruikt voor het isoleren van platte daken in combinatie met dakbedekking in kunststof of bitumineuze membranen.

 

🔧 Isolatieplaten met een kern van hard polyisocyanuraatschuim, aan de ene zijde gecacheerd met een polypropyleen, gebitumineerd, zand- en talkvrij glasvlies en aan de andere zijde met een geperforeerd, gecoat glasvlies.

➽ Gebruikt voor het verwerken van bitumen dakbanen met een vlamtoepassing: gebitumineerd zand- en talkvrij glasvlies.

 

🔧 Afschotisolatieplaten met een kern van hard polyisocyanuraatschuim, aan beide zijden bekleed met een meerlaags, gasdicht, aluminium complex.

➽ Gebruikt voor het isoleren van platte daken in kunststof en bitumineuze daksystemen met geïntegreerde hellingsgraad.

 

Interessant om te weten, is dat we ons productenpakket uitgebreid hebben. Zo leveren we behalve roofing ook EPDM-dakbedekking en renoveren we nu ook hellende daken met leien.

Dampscherm

Wil je vochtproblemen in de dakopbouw voorkomen? Dan is een kwalitatief dampscherm onontbeerlijk. Een dampscherm bestaat uit een water- en luchtdichte folie die aangebracht wordt aan de warme zijde van het plat dak, onder de isolatie. Zo kan het membraan het bovenliggende isolatiemateriaal beschermen tegen damp die ontstaat in de woning (bijvoorbeeld door koken of douchen). Die damp kan schimmelvorming veroorzaken en is nefast voor de thermische werking van het isolatiemateriaal.

Interesse in ons voorstel voor je plat dak?

Vraag vrijblijvend een offerte via info@deverbouwgroep.be, bel ons op +32 3 376 33 46 of stel je vraag via het contactformulier.