Kelderdichtingen

Kelderdichtingen

Een vochtige kelder is iets dat je beter niet negeert, want vocht en schimmels kunnen de gezondheid in gevaar brengen. Om je kelder blijvend waterdicht te maken, kun je vertrouwen op de Verbouwgroep.

Wat zijn de mogelijkheden?

Water- of vochtproblemen zijn er in verschillende vormen en ze kunnen ook velerlei oorzaken hebben: opstijgend vocht, infiltratiewater, schimmels ... De problemen kunnen veroorzaakt worden door versleten voegen of scheurtjes: water vindt altijd zijn weg. De oplossing hangt af van de aard en omvang van het probleem. Dat kan gaan van injectie van de muren tot volledige bekuiping.

Oorzaken en oplossingen

Negeer een vochtige kelder niet!

In heel wat woningen is er sprake van een hardnekkig vochtprobleem, dat zich vaak niet op een simpele manier laat oplossen. Toch is het iets dat je beter niet negeert, want vocht veroorzaakt niet alleen ontsierende beschimmeling en natte wanden, maar kan ook de gezondheid in gevaar brengen. Doe daarom voor een vochtige kelder een beroep op de Verbouwgroep: we zijn onder andere gespecialiseerd in kelderdichting.

De keldervloer waterdicht maken.

Vroeger werd er in kelders weleens een pomp geplaatst, die de grondwaterstand onder het vloerniveau moest controleren. Zo werd het grondwater verlaagd. Die methode kan in sommige gevallen tijdelijk een oplossing bieden, maar op langere termijn biedt ze geen uitkomst en bovendien is ze zelfs potentieel gevaarlijk voor de stabiliteit van de woning, omdat niet alleen water maar ook zanddeeltjes weggezogen worden. Dat kan uiteindelijk verzakkingen als gevolg hebben. Om het vochtprobleem dus echt weg te krijgen, is het nodig dat de vloer waterdicht gemaakt wordt.

De keldermuren afdichten

Als de voorbereidende werken achter de rug zijn, brengen we op de muren een product aan dat schadelijke zouten neutraliseert. Daarna komen er verschillende afdichtingslagen op, die moeten uitharden voor het de beurt is aan de toplagen. Als de kelderruimte volledig afgedicht is, zal de laag in totaal ongeveer 2,5 cm dik zijn. Een paar weken later is de kelder volledig uitgedroogd en kan hij voor de eerste keer in lange tijd weer dienstdoen als voorraadruimte. Zo zit je goed voor een periode van minstens vijftig jaar.

Interesse in onze oplossing(en) voor natte kelders en kelderdichtingen?

Vraag vrijblijvend een offerte via info@deverbouwgroep.be, bel ons op +32 3 376 33 46 of stel je vraag via het contactformulier.