Dak- en zolderisolatie

Dak- en zolderisolatie

Een goed geïsoleerd dak kan je heel wat energieverlies besparen. Als alternatief kun je ook de zoldervloer isoleren. De Verbouwgroep biedt oplossingen op maat voor iedere woning.

Waarom kiezen voor dakisolatie

Op onze pagina gevelrenovatie kun je lezen over onze diensten voor gevelisolatie, maar de Verbouwgroep staat ook in voor het correct aanbrengen van dakisolatie en zoldervloerisolatie. We houden daarbij altijd rekening met mogelijke subsidievoorschriften. De Verbouwgroep biedt geen oplossingen met purschuim omdat dat te schadelijk is voor het milieu en we daar dus niet achter kunnen staan.

Beperk je energieverlies

Slecht geïsoleerde daken kunnen leiden tot een energieverlies van 50 %. In een goed geïsoleerde woning verlies je zo weinig mogelijk warmte via muren, daken en vloeren. Niet alleen voldoe je daarmee aan de wettelijke verplichtingen, het is ook beter voor het milieu, want je verbruikt minder energie en vermindert de CO2-uitstoot.

Je verdient je investering terug

Investeren in degelijke isolatie rendeert al op korte tot middellange termijn. Je woning stijgt onmiddellijk in waarde en je bespaart voortaan aanzienlijk op energiekosten. Bovendien kun je isolatiepremies aanvragen bij de Vlaamse Overheid. Nog een voordeel: isolatie voorkomt oppervlaktecondensatie, waardoor je geen last krijgt van vochtplekken en schimmels.

Voorbeelden van een dakisolatie

dakisolatie, zoldervloerisolatie
dakisolatie, zoldervloerisolatie

Mogelijkheden

Dakisolatie

De Verbouwgroep isoleert je dak met glaswol, rotswol of isolatieplaten.

Glaswol

Glaswol is licht en goedkoop. We kunnen de binnenzijde afwerken met een dampscherm,  zodat de isolatie geen vocht uit de ruimte kan absorberen.

Rotswol

Rotswol wordt gemaakt uit gesmolten vulkanische gesteenten die gesponnen worden. Het heeft een hogere densiteit dan glaswol, waardoor het beter isoleert tegen geluid.

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn zo dun (vanaf 4 cm) dat ze nauwelijks extra ruimte innemen en hebben toch een hoge isolatiewaarde. Als er geen onderdak is, kunnen we speciale isolatieplaten plaatsen die het water wegleiden naar de onderkant van het dak.

Zoldervloerisolatie

De Verbouwgroep isoleert je zoldervloer met isolatiedekens of isolatieplaten.

Isolatiedekens

Isolatiedekens van minerale wol zijn ideaal voor lichte vloerconstructies bestaande uit een draagstructuur met houten balken. De dekens worden handmatig tussen de balken aangebracht.

Isolatieplaten

Isolatieplaten kunnen gemakkelijk aangebracht worden boven op een massieve zoldervloer. Je kunt de drukvaste isolatieplaten afwerken met houten platen, zodat de zolder begaanbaar blijft.

Interesse om je dak of zolder door ons te laten renoveren?

Vraag vrijblijvend een offerte via info@deverbouwgroep.be, bel ons op +32 3 376 33 46 of stel je vraag via het contactformulier.