Algemene renovatiewerken

Algemene renovatiewerken

De Verbouwgroep renoveert je woning van kop tot teen, of helpt je met een deelaspect ervan: van gyprocwerken tot dakrenovatie, van vloeren tot vochtbestrijding.

Wat zijn de mogelijkheden?

Niet voor niets luidt onze naam de Verbouwgroep: woningen en panden renoveren is onze raison d'être. We zijn niet alleen gespecialiseerd in ramen en deuren en gevelrenovatie, maar zetten met evenveel toewijding en vakkennis de schouders onder je renovatiewerken of nemen je renovatieproject in zijn geheel in handen.

Deelexpertises

Ventilatiesystemen

Bij doorgedreven renovaties is een ventilatieverslag wettelijk verplicht en moet er voldaan worden aan de voorschriften rond luchtverversing in de woning. Vandaag bieden ventilatiesystemen een combinatie van natuurlijke en mechanische luchtaanvoer. Als ze vakkundig geïnstalleerd zijn, leiden ventilatiesystemen tot minder energieverbruik en een betere gezondheid.

Isolatieprojecten

Op onze pagina gevelrenovatie kun je lezen over onze diensten voor gevelisolatie, maar de Verbouwgroep staat ook in voor het correct aanbrengen van dakisolatie en zoldervloerisolatie. Daarbij houden we altijd rekening met mogelijke subsidievoorschriften. Omdat we daar zelf niet achter staan, biedt de Verbouwgroep geen oplossingen met purschuim.

Voorbeelden van isolatieprojecten ondernomen door de Verbouwgroep

Platte daken renoveren en isoleren

Als de bedekking van je plat dak op zijn laatste benen loopt, is het de kans bij uitstek om meteen dubbel toe te slaan: je kunt je dak niet alleen renoveren met een nieuwe toplaag, maar ook meteen isoleren. De Verbouwgroep pakt je plat dak aan volgens de regels van de kunst: van dampscherm tot toplaag, met isolatielaag en onderlaag tussenin.

Gyprocwerken

Een andere indeling geven aan je woon- en leefruimtes? Je zolder inrichten? Met een samenspel tussen stevige aluminium profielen en scheidingswanden, voorzetwanden en valse plafonds in gyproc klaart de Verbouwgroep voor jou de klus. Vlug en efficiënt, tot in de puntjes afgewerkt en als je wilt keurig gepleisterd.

Voorbeelden van gyprocwerken door de Verbouwgroep

Vloerwerken

Een vloer die al een tijdje meegaat, of hij nu bekleed is met kurk, hout of tegels, heeft ook aan de basis redelijk geleden. Daarom is het aangewezen om bij een renovatie eerst de vloer opnieuw te egaliseren en piekfijn klaar te stomen voor een nieuwe bekleding met het materiaal van je wensen.

Kelderdichtingen

Water- of vochtproblemen zijn er in verschillende vormen en ze kunnen ook velerlei oorzaken hebben. Opstijgend vocht, infiltratiewater, schimmels ... ze kunnen veroorzaakt worden door versleten voegen of scheurtjes: water vindt altijd zijn weg. De oplossing hangt af van de aard en omvang van het probleem: van injectie van de muren tot een volledige bekuiping.

Vochtbestrijding

Vochtproblemen in een woning kunnen verschillende oorzaken hebben. De aanpak van opstijgend vocht, doorslaand vocht, condensatievocht of schimmel vereist de nodige kennis en ervaring. De Verbouwgroep analyseert eerst het vochtprobleem en suggereert dan de aangewezen remedie.

Voorbeelden van vochtbestrijding door de Verbouwgroep

Interesse in onze renovatiediensten?

Vraag vrijblijvend een offerte via info@deverbouwgroep.be, bel ons op +32 3 376 33 46 of stel je vraag via het contactformulier.